Moka na Mount Evereście

Jeśli ten dział rozrośnie się - oddzielimy poszczególne tematy.
Awatar użytkownika
Jogi
S Z A M A N
S Z A M A N
Posty: 4951
Rejestracja: wt 27 mar 2007, 11:54
Lokalizacja: Bacino

Moka na Mount Evereście

Postautor: Jogi » wt 17 lut 2009, 8:15

W tym wątku
Moka ma jeszcze jedną zaletę - można jej użyć na kartuszu w namiocie pod ścianą, Simone Moro zawlekł ją nawet na Everest...
Ciekawe jak mu smakowała kawa, bo miał temperaturę zaparzania 75 stopni. :?:
?
Obrazek Rocket CC | Mazzer MM | Gaggia G | Aeropress A| Moka MObrazek

Awatar użytkownika
piomic
Consigliere
Consigliere
Posty: 1272
Rejestracja: sob 14 lut 2009, 10:02
Sprzęt: Basic, AP, moka, tygiel, kubek, V60, Cellini Evo...

Postautor: piomic » wt 17 lut 2009, 23:38

Na sam szczt nie wniósł, chyba w drugim obozie oddał ją Martynie Wojciechowskiej (zamierzał nielegalnie zejść na chińską stronę co też uczynił - MW pisze o tym w swojej książce), ale była niezastąpiona kiedy załamanie pogody unieruchomiło sporą grupę wspinaczy powyżej lodospadu. Kawka trzymała morale jak żarełko się kończyło.


Wróć do „Moka, imbryk, kafetierka, syfon, tłoczek”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości