Kawa od antonia

Dział komercyjny. Wpis możliwy po wcześniejszym ustaleniu warunków z administratorem portalu.
Awatar użytkownika
mcmc
stale zagląda do filiżanki
stale zagląda do filiżanki
Posty: 165
Rejestracja: czw 10 wrz 2009, 13:20
Lokalizacja: Torun/Slupsk

Postautor: mcmc » śr 08 wrz 2010, 17:32

:shock: mzumzu wygląda ciekawie...
Coś mi się wydaje, że Antonia odwiedzę za jakiś czas osobiście :D

pattaya
Consigliere
Consigliere
Posty: 1084
Rejestracja: ndz 28 mar 2010, 23:38

Postautor: pattaya » śr 08 wrz 2010, 21:13

Na reklamie imprezy w Filtrach występuje jako Mestre Antonio.
To to samo co Mastro Antonio?

antonio
S Z A M A N
S Z A M A N
Posty: 8535
Rejestracja: sob 30 kwie 2005, 11:16
Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
Lokalizacja: Kołobrzeg
Kontaktowanie:

Postautor: antonio » śr 08 wrz 2010, 22:30

Mestre to chyba stała część Wenecji? ;)

pattaya
Consigliere
Consigliere
Posty: 1084
Rejestracja: ndz 28 mar 2010, 23:38

Postautor: pattaya » pt 10 wrz 2010, 9:18

Po kilku dniach , wreszcie uzyskałem z Tutti Grani (tego nieudanego ) piękną , orzechową cremę i cętki.
I choć na ogół piję doppio , podkusiło mnie i zrobiłem cappu.
REWELACJA!!!!!
Tak dobrego cappu chyba jeszcze nie piłem.
W mojej opinii ta mieszanka jest do tego stworzona.

Awatar użytkownika
piomic
Consigliere
Consigliere
Posty: 1272
Rejestracja: sob 14 lut 2009, 10:02
Sprzęt: Basic, AP, moka, tygiel, kubek, V60, Cellini Evo...

Postautor: piomic » pt 10 wrz 2010, 9:41

uzyskałem z Tutti Grani (tego nieudanego ) piękną , orzechową cremę i cętki.
Mam wrażenie, że Antonio wyrzuca jako śmieci cuda, których niektóre palarnie w życiu nie osiągną. Skoro nieudane są takie dobre boję się pytać o udane mieszanki... :wink:

zbignes
Consigliere
Consigliere
Posty: 1776
Rejestracja: wt 20 maja 2008, 15:58
Sprzęt: ...

Postautor: zbignes » pt 10 wrz 2010, 11:27

Możeby tak ktoś cokolwiek krytycznego o Antoniowych kawach napisał? :wink: Jeszcze nam mistrz gotowy na laurach osiąść :(

antonio
S Z A M A N
S Z A M A N
Posty: 8535
Rejestracja: sob 30 kwie 2005, 11:16
Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
Lokalizacja: Kołobrzeg
Kontaktowanie:

Postautor: antonio » pt 10 wrz 2010, 12:49

Hmm... Dopiero co spróbowałem espresso z ziaren Etiopia Nekisse, sprowadzonych przez Zamka zza oceanu. Niezwykła to kawa, wybitna, potężna, ciężka od aromatu cytrusów, wiśni, porzeczek a zarazem bardzo czekoladowa. Tego typu doświadczenie pozwala zachować dystans do samego siebie i wzbudza marzenia :). Trudno wyobrazić sobie taką kawę w kawiarni... byłoby to tylko marnotrawstwo. Jest to też chyba najdroższa kawa jaką miałem okazję zaparzać.
Naszym bieżącym celem nie jest na razie dążenie do takiego ideału, lecz przygotowanie w miarę prostych, delikatnych ale i bogatych, okrągłych, kawiarnianych jednak mieszanek do espresso.

pattaya
Consigliere
Consigliere
Posty: 1084
Rejestracja: ndz 28 mar 2010, 23:38

Postautor: pattaya » pt 10 wrz 2010, 14:38

Myślę , że jesteś zbyt skromny.
Z niecierpliwością czekam aż "wykończę" kilogram tej nieudanej mieszanki i otworzę udaną...

trdm
zagląda od święta
Posty: 11
Rejestracja: pt 28 lis 2008, 11:32
Lokalizacja: ostrołęka

Postautor: trdm » czw 16 wrz 2010, 15:25

Ja również potwierdzam, zakupy u p. Andrzeja to czysta przyjemność :)

ps. chyba mogę powiedzieć że Roma była pierwszą "prawdziwą" kawą w moim ekspresie
gaggia mdf, la pavoni puccino pcl

Awatar użytkownika
piomic
Consigliere
Consigliere
Posty: 1272
Rejestracja: sob 14 lut 2009, 10:02
Sprzęt: Basic, AP, moka, tygiel, kubek, V60, Cellini Evo...

Postautor: piomic » czw 16 wrz 2010, 20:13

Też chętnie wracam do Romy, niezawodna.

Awatar użytkownika
slavik
ojciec chrzestny
ojciec chrzestny
Posty: 2787
Rejestracja: ndz 09 sie 2009, 13:53
Sprzęt: Do wymiany...?

Postautor: slavik » czw 16 wrz 2010, 20:17

@antonio...po gościnnych występach w Filtrach , napisał:
...Faktycznie mieszanki były różne, było i ekscentryczne ziarno z Malawi....
Ku mojej rozpaczy, próbka którą zanabyłem, skończyła się szybko i okazuje się, że na razie można obejść się smakiem... :cry:
Malawi Mzuzu Geisha - idę po Ciebie Obrazek
Cellini-i-mini/Z..haus/Skerton/v60

pattaya
Consigliere
Consigliere
Posty: 1084
Rejestracja: ndz 28 mar 2010, 23:38

Postautor: pattaya » ndz 19 wrz 2010, 19:31

Antonio.
Stoję przed dylematem , co otworzyć.
Palio I paloną 26.08 czy ową nieudaną Tutti Grani z lipca.
Co radzisz?

antonio
S Z A M A N
S Z A M A N
Posty: 8535
Rejestracja: sob 30 kwie 2005, 11:16
Sprzęt: E61, FB70, Sublima, MSJ, K30, R55, W15A, W1
Lokalizacja: Kołobrzeg
Kontaktowanie:

Postautor: antonio » ndz 19 wrz 2010, 20:16

Palio może sobie dojrzewać. Zyska jeszcze w ciągu paru tygodni. Układająca te mieszanki Ela twierdzi, że są one nie tylko mieszankami różnych ziaren, lecz także i przede wszystkim różnych, reagujących ze sobą gazów...

Ale te Tutti Grani raczej będą trudne...

pattaya
Consigliere
Consigliere
Posty: 1084
Rejestracja: ndz 28 mar 2010, 23:38

Postautor: pattaya » ndz 19 wrz 2010, 20:46

Wiem.
Kilogram już przerobiłem.
Jest świetne.

Awatar użytkownika
slavik
ojciec chrzestny
ojciec chrzestny
Posty: 2787
Rejestracja: ndz 09 sie 2009, 13:53
Sprzęt: Do wymiany...?

Postautor: slavik » ndz 19 wrz 2010, 21:54

Jakaś telepatia, czy co...
Też się biorę za Palio (...może jutro).
Hmm...jeszcze Ktoś się przyznaje do Palio... :shock:
Malawi Mzuzu Geisha - idę po Ciebie Obrazek
Cellini-i-mini/Z..haus/Skerton/v60


Wróć do „Kawa: oferty sklepów, dystrybutorów, palarni...”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość