Strona 184 z 187

Re: Kawa od antonia

: śr 09 gru 2015, 0:13
autor: Crom
chyba nie jest tak źle, ilość punktów odbioru inpost przewyższa ilość placówek Poczty (w których często jest kolejka), więc klient miałby bliżej albo tyle samo. No i.. kto lubi kurierem zamawiać paczkę kawy to przecież nadal może.

Tania wysyłka byłaby o tyle fajna, że przykładowo zamiast zamawiać 1-1.5kg co kwartał i potem to czeka na swoją kolej i wietrzeje zdecydowanie lepiej byłoby zamawiać regularnie co parę tygodni te pół kilo i spożywać na bieżąco - zawsze bardzo świeże. Miałem wiele razy kawę od Was i zawsze najbardziej smakowała mi tydzień-dwa po otwarciu torebki, po miesiącu-dwóch-trzech to już nie to samo.
Co Wam szkodzi spróbować, dla osób które lubią mieć stale świeżą kawę to idealne rozwiązanie i pewnie niejednego uzależni od regularnych zakupów u Was.

Re: Kawa od antonia

: śr 09 gru 2015, 0:23
autor: antonio
Pewnie, że nic nie szkodzi. Dzięki za podpowiedź.

Co do kawy i czasu, odmienne mam refleksje. Ze względu na ogrom testowanych kaw i na własne zdrowie, zdecydowanie wolę kawy 3-4 tygodniowe, a nawet 5-7 tygodniowe. Jeśli są dobrze zapakowane, to czas tylko służy im przez pierwsze tygodnie. Nie cierpię bardzo świeżych kaw, bo ich intensywność odrzuca mnie. Dopiero po paru tygodniach kawy łagodnieją i pięknieją, stają się bardziej przyjemne, gładkie, bardziej bogate, bardziej zrównoważone. Co mi po eksplozji dwutlenku węgla i aromacie palenia? Wolę napawać się głębią kawy, a nie jej powierzchownością :). Pod koniec listopada testowałem kilka singli palonych we wrześniu: w metodach przelewowych były świetne.

Re: Kawa od antonia

: śr 09 gru 2015, 9:28
autor: YushokU
Ja bym na pewno skorzystał chętnie z możliwości wysyłki inpostem, szczególnie, że kawę zazwyczaj piję sam, także zamawianie kilograma na raz to za dużo, a przy zamówieniu za 45 zł już nawet te 6zł robi różnicę.

Re: Kawa od antonia

: śr 09 gru 2015, 10:10
autor: Crom
możliwe, że różnica zdań wynika z posiadanego sprzętu. Co innego drogi, profesjonalny sprzęt gastro jakim Wy dysponujecie, a co innego budżetowy zestaw domowy zwykłego użytkownika, który aż tyle nie da rady wydobyć z kawy. W obu przypadkach z tego samego surowca wyjdzie nieco inna kawa.
Kilka razy czytałem na tym forum, że niedobory słabszego sprzętu można zrównoważyć właśnie lepszej jakości świeżą kawą, która jak sam przyznajesz jest bardzeiej intensywna. Założę się, że większość polskich klientów nie ma w domu super hiper sprzętu z najwyższej półki, tylko coś prostszego, tańszego. I to dla nich tania wysyłka byłaby idealna.
Przy kwocie jaką oferuje inpost taki zakup przez internet wyjdzie czasem korzystniej niż zakup włoskich mieszanek w sklepie, a więc kolejna zachęta dla potencjalnego kawosza, żeby kupić u was a nie wspierać zagraniczne markety.

Re: Kawa od antonia

: śr 09 gru 2015, 14:30
autor: antonio
To prawda z tym super sprzętem, jeśli zaparzamy espresso. Ostatnio lubię metody przelewowe. Inwestycje z nimi związane są groszowe... a przyjemność często znacznie większa niż ze słabego espresso.

Re: Kawa od antonia

: czw 10 gru 2015, 16:22
autor: antonio
Dziś wieczór i jutro w Mastro Antonio darmowa wysyłka :szampan:. Wszystkie single i mieszanki są w bardzo dobrych cenach, więc kodów rabatowych nie trzeba używać. Ceny są i tak mniejsze nawet o 50% :). Zapraszam :kwiat: .

Re: Kawa od antonia

: pt 11 gru 2015, 10:38
autor: djrobus
Ariadna kilka dni temu zamówiona i już dostarczona. Przed chwilą wypiłem pierwszą filiżankę z automatu. Znakomita!

Re: Kawa od antonia

: czw 17 gru 2015, 9:43
autor: Oskar1
Tylko nie InPost - żona wydaje ich przesyłki i codziennie muszę słuchać narzekania albo na klientów, albo na "listonoszy", albo na samą firmę i jej idiotyczne procedury. Im szybciej splajtują tym lepiej.

Re: Kawa od antonia

: czw 17 gru 2015, 12:08
autor: antonio
Niestety, to prawda, borykamy się z Paczkomatami. Poczta i kurierzy działają sprawniej.

Re: Kawa od antonia

: pt 18 gru 2015, 21:57
autor: marx
paczkomat jeszcze mnie nie zawiódł, ostatnio przyniósł np Mikołajkową mieszankę, w Aeropressie jest świetna!

Re: Kawa od antonia

: wt 22 gru 2015, 6:40
autor: antonio
W Aeropressie świetne będą też wszystkie nasze Kostaryki i Dominikana, a np. Kenie to już w ogóle mega "świetlne", dla wtajemniczonych ;).

Hasło "2015" to kod rabatowy na święta, aktywny do niedzieli tuż po Świętach Bożego Narodzenia. Gorączka zakupów pewnie trwa, ale jeśli znajdziecie chwilę, to zapraszamy. Kod działa dla wszystkich produktów z kategorii "Single-origin espresso" i "Do metod przelewowych" oraz dla czekolady.

O Keniach i Etiopiach już nie będę się powtarzał. Jest to wszystko genialne. Ale może trochę mniej genialne a za to bardziej kolorowe są: Kostaryka Naranjo, Dominikana Don Jimenez, Salwador Los Pirineos, Juicy, Indonezja Tana Toraja, Kolumbia Aromas del Sur.

Re: Kawa od antonia

: pn 28 gru 2015, 10:44
autor: antonio
Przedłużamy kod rabatowy 10% do końca roku na wszystkie single z serii "Synestezja" i na czekoladę --> hasło: "End-2015".

Re: Kawa od antonia

: ndz 17 sty 2016, 13:57
autor: antonio
Trochę nowości czeka w naszym sklepie. Oprócz synestezjowej mieszanki RED jest jej wersja NY (New Year, New York?) z pewną dozą ziaren Pacamara z Los Pirineos w Salwadorze. "Powrót Karen Blixen" to może być nieśmiała zapowiedź mieszanek z Keniami. Mieszanka ta składa się z Kenii Marimira, Kostaryki Naranjo i z Brazylii Lilith. Jest całkiem zrównoważona, niezbyt kwaśna, niezbyt gorzka, dość czysta i klarowna.

Z moich mieszanek jest kolejne Espresso. Prawem kaduka nadałem tej mieszance numer 3. Oprócz mojej roboczej Brazylii z regionu Cerrado są dwie nowe arabiki, tym razem wypalone przez Synestezję: Kolumbia "La Cristalina" i Gwatemala "The Admiral's Command". Te nowe single zostały wypalone dość konkretnie, powiedzmy że w moim stylu, więc całość wypadła też w moim stylu, czyli Mastro Antonio Vivace :). Ponieważ Synestezja rości sobie prawa autorskie do nazwy "Cioccolato", to ta mieszanka dotąd przeze mnie palona została określona mianem "Chocolate Wave" czyli czekoladowej fali.

Wciąż mamy promocję na wszystkie Kenie i proponujemy je w cenie 30zł/250g. Wszystkie są świetne, więc polecam gorąco.

Cała reszta twórczości Synestezji jest godna pochwał. Kostaryka Sonora jest super w espresso. Kostarykę El Balar próbowałem w V60, bardzo dobra jest. A jest jeszcze Finca Santos... Kolejne Etiopie: Rocko jak zawsze do espresso; Limu i Guji też fajne są w espresso i V60. Przedwczoraj Ela wypaliła także Salwador Los Pirineos Pacamara oraz fenomenalną Dominikanę Don Jimenez. Gdy te ziarna z Dominikany się skończą, to nie wiem co zrobimy? Chyba będziemy musieli wyemigrować z tego kraju za kawą. Na jakieś Karaiby... :smiech:

A wy jak tę Dominikanę oceniacie?

Re: Kawa od antonia

: pn 14 mar 2016, 18:53
autor: Blazej.
Jakie kawy polecasz na początek zabawy z ekspresem kolbowym? Zauważyłem, że bestsellerem jest Ariadna - czy nada się do tego typu ekspresu? Lepiej wybierać single origin czy mieszanki? Niby wybór jest wąski, ale dla laika i tak nie wiadomo, co wybrać. :)

Re: Kawa od antonia

: wt 15 mar 2016, 12:12
autor: antonio
--> Mieszanki espresso. Wszystko z tej kategorii oprócz Juicy nadaje się na początek zabawy z kolbą. Ariadna/Mefisto może najbardziej, jako pewien punkt odniesienia, jako najmniej wymagające kawy. Z ziaren single origin: wszystkie Kostaryki i Brazylie.