Ostatnio kupowałem Etiopię Yirgacheffe i się zawiodłem, była trochę mocniej palona niż przy poprzednim zakupie (zbyt dużo gorzkiej czekolady kosztem nut winnych) i nie najświeższa. Mieszanka Cafe Revolution tak ma - jest dość kwaśna, ale piłem kwaśniejsze

Wg mnie to najsłabsza pozycja w ofercie.
Za to rozwalił mnie kolejny genialny sezonowy blend - Summer Coffee Blend (tradycyjne czarne torebki 210g po 17,99 zł) wypalany na początku lipca. Wprawdzie dedykowany jest do metod przelewowych, ale również w ciśnieniu smakuje wybornie - czekoladowotruskawkowo. Jutro jadę dokupić
Z tego co widzę w pojemnikach przy okazji bytności w Tesco w Lublinie jestem skłonny uwierzyć w wymianę co 2-3 tygodnie. Ludzie biorą niewielkie ilości, co nota bene zaleca sam dostawca w w/w ulotkach. Przy czym niektóre ziarna cieszą się wyraźnie większą popularnością od pozostałych i niewykluczone, że uzupełnia się je częściej.
W lipcu z uwagi na wyjazdy urlopowe najwyraźniej mniej schodzi, stąd przecena, ciekawe czy wszędzie..
Myślę, że przy każdym zakupie ziaren z pojemników w mniejszych miastach (gdzie popyt na nie zapewne jest mniejszy niż w dużych miastach) warto wypytać w w informacji Tesco kiedy one do nich z Javy przyjechały.