Youbean
-
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Moka 3cup/FP/Skerton/Clever Dripper/Aeropress
Re: Youbean
Mam mieszankę Sprin Coffee Blend. Dziś kupiłam też single: India Malabar I Ethiopia Yirgacheffe - jeden do pracy, jeden dla koleżanki. Ethiopia pyszna. Zaraz spróbuję przelać monsunową.
-
- kawa w żyłach
- Sprzęt: aeropress, grindripper, Incanto, KG89
Mnie też właśnie skusiła Spring Coffee Blend. Wrzucę do maszyny jak tylko skończę mieszankę Barista HomeCoffee (czy jakoś podobnie, tę średniopaloną w każdym razie) - pyszota
W Lublinie wszystkie te kawy nieźle schodzą (została mniej więcej połowa, Spring... zostały ostatnie opakowania) więc niedługo pewno pojawi się nowa dostawa.

Ostatnio zmieniony wt 15 maja 2012, 22:15 przez dandy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dla mnie ta forma sprzedaży to optimum, wybór wzrokowy idealny - wszystkie sorty jak na dłoni, torebki papierowe są fajną dekoracją - zostawiłem tam gdzie wiszą a pakowałem do plastikowych woreczków(szukać przy warzywach), karteczki i długopis dostałem od obsługi - każdy sort opisany. Młynek dla nieposiadających częścią stoiska. Jak ktoś chcę mieć ziarna świeżo przywiezione pytać w informacji o termin dostawy lub wziąć tel. Ciekawe czy ceny są promocyjne i po jakimś czasie poszybują w górę?, Youbean na swojej stronie ma inne ceny (zdecydowanie mniej atrakcyjne w porównaniu z Tesco)
Takie posty powinniśmy kończyć dopiskiem; Lokowanie produktu lub Temat sponsorowany przez...(A wtedy wszystko jasne...)

Takie posty powinniśmy kończyć dopiskiem; Lokowanie produktu lub Temat sponsorowany przez...(A wtedy wszystko jasne...)

-
- kawa w żyłach
- Sprzęt: aeropress, grindripper, Incanto, KG89
Dla mnie ta forma sprzedaży to optimum
Dla mnie też

Oto jest pytanie.. Znając jednak upodobanie Tesco do maksymalnego reklamowania wszelkich promocji (i pseudopromocji) strzelam, że nie są to ceny promocyjne skoro nawet na samym stoisko nie ma nigdzie o tym mowy. A te ceny tym bardziej zadziwiają jeśli się weźmie pod uwagę, że Java najprawdopodobniej płaci Tesco "półkowe".Ciekawe czy ceny są promocyjne i po jakimś czasie poszybują w górę?
Każdy kto chce wejść z swoim towarem do marketu płaci półkowe, musi powtarzać promocje a pieniądze za sprzedany towar otrzymuje dopiero jak market obróci nimi 3-4 razy 

-
- kawa w żyłach
- Sprzęt: Aeropress, Phin, Hario Slim
Niższa marża, duży nakład - jednym słowem Youbean leci na masówkę 
Tylko drażnicie tymi pozytywnymi opiniami i optymalną formą sprzedaży

Tylko drażnicie tymi pozytywnymi opiniami i optymalną formą sprzedaży

Prawda Ciebie wyzwoli
i podpisujemy:
Lokowanie produktu lub Temat sponsorowany przez...(A wtedy wszystko jasne...bez obłudy "kółka wzajemnej adoracji...
") 

Lokowanie produktu lub Temat sponsorowany przez...(A wtedy wszystko jasne...bez obłudy "kółka wzajemnej adoracji...

Ostatnio zmieniony ndz 20 maja 2012, 18:33 przez zbignes, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- kawa w żyłach
Ale jaka prawda ? Rzecz w tym, że jak na złość, w dwóch największych miastach w Polsce nie mają swojego stoiska :/
-
- kawa w żyłach
Wysłać Ci? (Pytam serio.)
Prawda subiektywna lub jak u klasyka, do wyboru ; Cała prawda, Tyż prawda lub G...o PrawdaAle jaka prawda ? Rzecz w tym, że jak na złość, w dwóch największych miastach w Polsce nie mają swojego stoiska :/

Dla Tesco nie są to już dwa największe miasta w Polsce

-
- kawa w żyłach
A co jednak już nie takie dobre i chcesz się pozbyć tych gorszych ?Wysłać Ci? (Pytam serio.)

A tak na poważnie to nie chciałbym cię fatygować

@zbignes
Była lista kilka stron wcześniej, mają tylko w Tesco Extra, którego ani w Wa-wie ani w Krakowie nie uświadczysz.
Java jest z Warszawy, to logiczne iż nie będą własnej/miejscowej sprzedaży psuć. Kraków widocznie inaczej/specjalnie traktowany? (zapytaj Gosia M http://caffeprego.pl/phpBB3/memberlist. ... le&u=10773 reprezentuje na forum Youbean).
Obawiam się, że to wynika z polityki Tesco. Stoiska są tylko w "Tesco Extra", a tych Tesco jeszcze nie ma ani w Warszawie, ani w Krakowie. Inne domysły są chyba zbyt daleko idące.
-
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: Technivorm Moccamaster
Co prawda nie wiem wiele o polityce Youbean, ale za to Tesco znam z pierwszej ręki.
Stoiska są tylko w Extra i, przynajmniej na razie, nie ma planów zmiany tego stanu rzeczy. Z kolei format Extra w Warszawie i Krakowie na razie nie wchodzi, z różnych powodów.
Stoiska są tylko w Extra i, przynajmniej na razie, nie ma planów zmiany tego stanu rzeczy. Z kolei format Extra w Warszawie i Krakowie na razie nie wchodzi, z różnych powodów.
-
- kawa w żyłach
@Freezer - nie pozbędę się swoich! Pojadę kupić świeże.
Przynajmniej będę miała pretekst do kolejnych zakupów. Jak się zdecydujesz, to daj znać, po 27ym jestem do dyspozycji. Wcześniej będzie to trochę trudne logistycznie. No, chyba, że przyjedziesz na Festiwal.