Paczkę 250 g kawy z tej palarnii dostałem w prezencie świątecznym. Kolumbia Excelso Huila 100% arabica single origin się nazywa. Z datą palenia 23.03.2015. Ładne papierowe opakowanie z zaworkiem. Polska palarnia kawy jak głosi napis na etykiecie. Otworzyłem paczkę i pierwsze spostrzeżenie to piękny zapach, bardzo głęboki i trochę oleisty. Drugie spostrzeżenie to ilość oleju na ziarnach, naprawdę całe się świecą. A trzecie spostrzeżenie, pod wpływem którego napisałem tego posta to smak kawy. Pierwszy shot na moim Classicu (którego praktycznie przekreśliłem jeśli chodzi o jakość shotów ze 100% arabiki) i szok. Kawa przepyszna, gęsta, słodkawa, o pełnym i różnorodnym body. I co najważniejsze ekstrakcja od początku zachodzi całą powierzchnią sitka, a dziury i nierównomierny wypływ to była moja zmora ostatnich tygodni, z którą w żaden sposób nie mogłem sobie poradzić. Wszedłem na stronę internetową: http://www.palarniaharmonia.pl/ - ładnie, spora oferta kaw. Z informacji wynika, że prowadzi ją małżeństwo pasjonatów. Z racji tego, że skończył mi się zapas kawy to następne zamówienie robię u nich... Jeśli utrzymają cenę za obecnym poziomie (25 zł na 250 g) i jakość to będzie super. Dam znać jak dalsze wrażenia. Może ktoś próbował palonych u nich ziaren?