Jura ENA 7
Jura ENA 7
Na rynku niemieckim jest dostępny model Ena 7. Wie ktoś coś o parametrach i czym różni się od Ena 5?
- kawcio
- S Z A M A N
- Sprzęt: VibiemmeHX|M4D|RB
Santos#4|Porlex
Hario[FP/V60/TCA-2]
Aeropress|Clever|CM-6A
Bialetti Dama
Gene Cafe - Lokalizacja: Warszawa
Różnice są następujące:
1. Sterowanie
- ENA5 ma do sterowania tylko Rotary Switch, w ENA7 występują dodatkowe guziczki na górnym pulpicie ułatwiające dostęp do kilku opcji np. zaprogramowana kawa mała (espresso), kawa duża, para i kompletnie nowa funkcja Aroma-Boost również dostępna jest opcjonalnie pod dodatkowym guziczkiem.

2. Aroma-Boost opcja dostępna w tym modelu pozwala dodatkowo zwiększyć do maksimum ilość mielonej kawy na pojedynczy strzał ilość wody dla takiego produktu też jest programowana.
3. Inteligent preheating - który dotychczas występował w wyższych modelach serii J np J9- czyli poprawiono sterowanie/wydajność termobloku
Reasumując wygląda na to, że usprawniono sterowanie i pozwala na zrobienie nico bardziej esencjonalnej kawy przez Aroma-Boost. Poprawiono kontrolę temperatury. Reszta moim zdaniem to samo, ale i tak sporo zmian....
>>LINK<< jakby ktoś chciał rzucić okiem bo wygląda całkiem, całkiem....
1. Sterowanie
- ENA5 ma do sterowania tylko Rotary Switch, w ENA7 występują dodatkowe guziczki na górnym pulpicie ułatwiające dostęp do kilku opcji np. zaprogramowana kawa mała (espresso), kawa duża, para i kompletnie nowa funkcja Aroma-Boost również dostępna jest opcjonalnie pod dodatkowym guziczkiem.

2. Aroma-Boost opcja dostępna w tym modelu pozwala dodatkowo zwiększyć do maksimum ilość mielonej kawy na pojedynczy strzał ilość wody dla takiego produktu też jest programowana.
3. Inteligent preheating - który dotychczas występował w wyższych modelach serii J np J9- czyli poprawiono sterowanie/wydajność termobloku
Reasumując wygląda na to, że usprawniono sterowanie i pozwala na zrobienie nico bardziej esencjonalnej kawy przez Aroma-Boost. Poprawiono kontrolę temperatury. Reszta moim zdaniem to samo, ale i tak sporo zmian....
>>LINK<< jakby ktoś chciał rzucić okiem bo wygląda całkiem, całkiem....
Ostatnio zmieniony śr 17 lut 2010, 21:57 przez kawcio, łącznie zmieniany 1 raz.
Drip: Ethiopian Shegole Limu | Bolivian Finca Espinoza
Espresso: Black Dog | Flower King
Espresso: Black Dog | Flower King
Pan w http://www.coffeeservice.pl/ powiedział mi, ze Strauss jeszcze nie zna daty premiery w Polsce.
Pojawila się ENA 7 w ofercie polskich sklepow. Juz nie TylkoMarkowe ja bedzie mial. Niektorzy pisza ze odbior do 10 dni.
http://www.ceneo.pl/5685466
http://www.ceneo.pl/5685466
Sama mam F70 ale moja mama po spróbowaniu kawy u mnie nabrała ochoty na ekspres. Dla niej optymalna byłaby ENA7 (tato kawy nie pije) zaczęłam wiec rozmowy w sklepach internetowych . Tylkomarkowe poinformowało mnie, ze będzie miło ekspresy z polskiej dystrybucji z polska instrukcja obsługi i gwarancja. Pozostałe dwa sciemniaja co do instrukcji (wprawdzie mówia, ze jest, ale po głęszym zastanowieniu, kiedy pada pytanie o instrukcje zapada chwilowa cisza) co do gwarancji obydwa sklepy głośnym chórem mówią że jest gwarancja na Polske. Moze ktos wie jak jest z ta gwarancja bo podejrzewam, że ekspresy sa z Niemiec albo Austrii ???
- caffedue
- zagląda całkiem śmiało
- Sprzęt: scanomat top brewer, jura z 9
- Kontaktowanie:
ena7
domyślam się że gwarancji polskiej nie maja. W Poslce gwarancyjnie naprawiane są ekspresy z polskim dokumentem gwarancji (sygowanym przez Straussa - podbitym przez Punkt Sprzedaży będący ich partnerem). Na naprawę załapią się także ekspresy kupione w E.U. z rachunkiem wystawionym przez autoryzowany punkt. Jeśli więc trafisz na serwis z urządzeniem zakupionym w U.E. i rachunkiem wystawionym przez polską firmę gwarantem jest sprzedawca. Krótko mówiąc gwarancji w Polsce nie masz....
Wróć do „Ekspresy automatyczne”