świeże ziarno z palarni + ekspres automatyczny

skarbimirek
stale zagląda do filiżanki
stale zagląda do filiżanki
Posty: 220
Rejestracja: śr 14 gru 2011, 23:13
Sprzęt: nie mam

świeże ziarno z palarni + ekspres automatyczny

Postautor: skarbimirek » wt 12 sty 2016, 14:28

Tak jak w temacie, czy ktoś eksperymentował w ten sposób, że do ekspresu automatycznego używał świeżego ziarna prosto z palarni? Jaki to przyniosło efekt?

seba21
zagląda całkiem śmiało
zagląda całkiem śmiało
Posty: 70
Rejestracja: wt 24 gru 2013, 22:18
Sprzęt: Gaggia Classic + Ascaso i-Steel, Bialetti Moka Express 1 i 2, Bialetti Brikka 4, french press Bialetti, Hario V60/02, Hario Mizudashi, phin, Kalita Wave 185
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontaktowanie:

Re: świeże ziarno z palarni + ekspres automatyczny

Postautor: seba21 » wt 12 sty 2016, 14:45

Nie widzę w tym żadnego większego eksperymentu prawdę mówiąc. Zawsze używam świeżej kawy prosto z palarni w swojej firmowej Jurze. Kawa naturalnie jest sporo lepsza od ziaren z hipermarketów, ale automat, to automat - nie kolba, więc pewnie dla bardzo wymagających kawoszy, to i tak będzie mało. ;)


Wróć do „Ekspresy automatyczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość