| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
roger kawa w żyłach

|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 9:31 am Temat postu: |
|
|
Zainteresowanym przedstawiam nowość nie występującą w katalogu elektronicznym:
BOTTOMLESS FILTER HOLDER (Naked Portafilter - NPF)
NPF jest dostępny dla następujących maszyn:
Astoria, Brasilia, Bezzera, La Cimbali, Carimali, Crem Expobar, Faema, Futurmat, Gaggia, La Marzocco, Nuova Simonelli, Rancilio, La San Marco, Vibiemme oraz Wega.
Więcej info - PW _________________ Sprzęt: Rocket Giotto Premium Plus + Macap M4 R Chrom
Kawa: Bazzara Top12
Akcesoria: Hario Skerton + Aeropress |
|
| Powrót do góry |
|
 |
buki @dmin

Dołączył: 05 Sty 2004 Posty: 2048 Skąd: Królewskie Miasto Kraków
|
Wysłany: Pon Sie 10, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
jakby co, to katalog części zamiennych, jakie sprowadza roger jest dostępny tu: www.caffeprego.pl/download/new_coffee_LF.pdf i ma tylko 4,2MB _________________ kawa krzepi
W filiżance: mieszanka by antonio!
Rancilio s26 + młynek La Cimbali Cadet, Rancilio L7 + młynek Ascaso i-1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbignes kawa w żyłach

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2009 1:55 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Szukam uszczelke portafiltra o rozmiarze 73x58x7. Ma ktoś taką na zbyciu? _________________ QM5k, NSmd
Fiore.T80A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
maro kawa w żyłach

|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie odebrałem części od rogera - kolejny już raz DZIĘKI  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
roger kawa w żyłach

|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:02 pm Temat postu: |
|
|
| maro napisał: | Właśnie odebrałem części od rogera - kolejny już raz DZIĘKI  |
Nie ma sprawy
jednak PRZEPRASZAM zainteresowanych że trwało to tak długo  _________________ Sprzęt: Rocket Giotto Premium Plus + Macap M4 R Chrom
|
| Powrót do góry |
|
 |
zlociutki stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 6:33 am Temat postu: |
|
|
I do mnie wczoraj zawitał listonosz z miłą niespodzianką. _________________ Piotrek
--------------------------
Vibiemme Domobar Super, Demoka M-205 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MAREK28 zagląda od święta
|
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:09 pm Temat postu: |
|
|
mam pytanie Roger, czy byłaby mozliwość sprowadzenia części do włokiego ekspresu G.E.M. Sofia 2 GR Varenna ( Espressto)
dziękuje za pomoc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
>Petrus< kawa w żyłach

|
Wysłany: Sob Paź 24, 2009 7:21 am Temat postu: |
|
|
Buki - obyś pił idealne Espresso przez 7 lat bez przerwy!!!! Powoli dostawałem jasnej gorączki z tymi płatnymi serwerami.... File Factory'ami...
Dzięki za link. _________________ Coś-tam mieli, coś-tam parzy, dociskam palcem - coś-tam wychodzi - albo i nie.... i jest git!!!
Hard: RS+MC4+(2TC+CEM DT613+ECC) Soft: Mokito Bianco ... spox. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
roger kawa w żyłach

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
informacja dla zainteresowanych:
pod koniec listopada (ostatni tydzień) kolejne zamówienie.
Jeśli ktoś nie posiada tego katalogu i chciałby otrzymać CD to proszę o info. _________________ Sprzęt: Rocket Giotto Premium Plus + Macap M4 R Chrom
|
| Powrót do góry |
|
 |
spinka2 stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 7:18 am Temat postu: |
|
|
Drodzy Współforumowicze!
Piszę kolejny nic nie wnoszący post mający na celu jedynie rozładowanie mojej frustracji. Jest to opowieść o tajemniczym trójkącie osadzona głęboko w polsko-włoskich realiach. Oto ona...
Od pewnego czasu smukły i pracowity Włoch z szanowanej rodziny Mazzerów niedomagał na zdrowiu. Wskutek nieco już zaawansowanego wieku oraz przymiotów charakteru nie pozwalających mu stać bezczynnie wymagał wizyty u lekarza. Jego bliski przyjaciel, prowincjonalny chłopek o umyśle prostym jak rowek między pośladkami (we wsi wołali na niego Spinka2) obiecał mu pomoc. Wykorzystując krążące ludowe prawdy zdołał nieco poprawić mu samopoczucie, ale z poważniejszymi sprawami nie był w stanie sobie sam poradzić. A wiadomo... dochtory drogie, w sakiewce mało, zwrócił się więc do znanego w pewnych kręgach tajemniczego Znachora Rogera. Stało się to 18. dnia miesiąca opadających liści. I Roger odpowiedział - "Biżuterię dla małżonki Pana SJ będziesz miał niedrogo, zaś nowe zęby dla Włocha... ujawnię ci wieczorem." I tak opłynął poranek i wieczór - dzień pierwszy. Dobijał się tak ten nędzny chłopina przez dni jeszcze trzy. W końcu czwartego wieczora, mając się za kogoś lepszego niźli jest, uniósł się honorem i zrezygnował. Wystrugał protezkę z osikowego drzewa i uraczył nią swego przyjaciela. Jakże wielka była radość Włocha! Jak dziękował! Jak się cieszył! Oto odzyskał swoją rękę, może jeszcze piękniejszą niż poprzednia! Dni mijały... SJ znów posmutniał, jego stare zęby nie radziły sobie już tak dobrze jak kiedyś i nieraz musiał znosić utyskiwania i wysłuchiwać przykre słowa. Widział to Spinka i rzekł - "Tak być nie może, pójdę jeszcze raz do znachora, słyszał przecie o mnie, nie odwróci się, pomoże". Jak pomyślał - tak zrobił. Wróciwszy ze Świątyni niedzielnego poranka jeszcze raz zwrócił swe błagalne spojrzenie ku Znachorowi. I tym razem rzekł mu On - "Czekaj do wieczora a objawię ci tajemnicę". Czekał, kołatał... Mijały dni bez odpowiedzi i dzisiejszego ranka, nim kur zapiał, uronił łez kilka i wyszedłszy na rynek zaczął się uskarżać na swój los. Przyjdzie mu zwrócić się do Funduszu Zdrowotnego, który zbójeckim prawem wielce łupi mieszczan i chłopów. Przecież nie godzi się patrzeć na nieszczęście przyjaciela i trzeba mu pomóc.
Morału z tej powiastki jest kilka:
- Biednemu zawsze wiatr w oczy
- Nasycony głodnego nie zrozumie
- Z miasta do wsi daleko
- Z wysoka nie widać co się dzieje na dole
Pozdrawiam wszystkich, którzy dotrwali aż do tego miejsca. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem. Nie wiem jaki był cel tej pisaniny. Szkoda że sytuacja wygląda tak, jak wygląda. Wiem, że poza Forum toczy się inne życie, wystarczyłoby jednak na samym początku napisać "Nie" i ... po sprawie. _________________ GeneCafe -> Mazzer SJ -> La Nuova Era Cuadra -> filiżanka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
roger kawa w żyłach

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 3:23 pm Temat postu: |
|
|
hmmm .... czas na słowo od "Znachora"
Przyjmuje na klatę krytyke.
Niestety nie każdy spędza całe dnie na forum.
Mam nadzieję że wyjasniliśmy sobie wszystko na PW. _________________ Sprzęt: Rocket Giotto Premium Plus + Macap M4 R Chrom
Akcesoria: Hario Skerton + Aeropress
Ostatnio zmieniony przez roger dnia Wto Lut 09, 2010 10:21 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
slavik Consigliere

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Ale w ogóle, będziesz dysponował jakimiś częściami?.sl _________________ "zadziwiający towar zwany kawą...."
Cellini-i-mini
Yellow Bourbon - Jaga Cafe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbignes kawa w żyłach

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:48 pm Temat postu: |
|
|
Niedawno byłem w podobnej sytuacji jak spinka2, też długo czekałem... bez happy endu.
pozdro _________________ QM5k, NSmd
Fiore.T80A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PeterD kawa w żyłach

|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Czy na forum dysponuje ktoś częściami, lub ma do nich dostęp
- do QuickMill mod. 05000A, a dokładniej według katalogu włoskiego to: kod części: PL05000VSA
nazwa: VALVOLA DI SCARICO ASSEMBLATA
Edit:
po polsku: zawór trójdrożny _________________ szukam dobrego ekspresu do kawy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
roger kawa w żyłach

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam ponownie
Dzieki WIELKIEJ pomocy Bukiego pliki z katalogami znajdują się na serwerze "Caffe Prego".
1. Główny katalog firmy LF spakowany jest w dwa pliki (*.rar), po rozpakowaniu należy zainstalować uruchamiając: install.exe
Hasło do uruchomienia tej dziwnej przeglądarki to: lfwb2008
>> Plik nr 1 << ....... >> Plik nr 2 <<
2. Upgrade (uaktualnienie) do katalogu z pozycji pierwszej w formie pliku pdf znajduje się tutaj:
>> upgrade 2009 <<
3. Dodatkowo na serwerze zostaje umieszczona skrócona wersja aktualnego katalogu NR, znajdującego się także na stronie: www.nuovaricambi.it
>> plik <<
Odwiedzając serwis internetowy NR po lewej stronie w menu znajdują się schematy do najpopularniejszych urządzeń.
Aby uniknąć nieporozumień, jeśli ktoś chce zamówić daną część lub zapytać o jej cenę proszę o podanie:
- konkretnegu kodu (dla wszystkich katalogów).
- lub kodu producenta danego urządzenia który podawany jest w oryginalnych schamatch.
Powyższe nie dotyczy zapytań o zmiękczacze,tampery,chemię,odbijaki itp
ps. jeszcze raz dziękuję Bukiemu za pomoc
Najbliższe zamówienie będę składał pod koniec przyszłego tygodnia. _________________ Sprzęt: Rocket Giotto Premium Plus + Macap M4 R Chrom
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|