| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ferdek77 zagląda śmielej

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 8:50 pm Temat postu: |
|
|
| Nie,nie opada,a chodzi o OPV,tak na samym początku zmniejszyłem na 10 bar.Teraz tzn.po wystąpieniu usterki z powrotem na 12 bar |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marand8 zagląda całkiem śmiało

|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 11:30 pm Temat postu: |
|
|
wczoraj obejrzałem sobie kilka filmików na Youtube z twoim typem maszyny i zauważyłem że w każdym przypadku po zakończeniu extrakcji na manometrze pompy pozostaje ciśnienie, czyli to jest prawidłowe.
Sprawdź jak wygląda koniec wężyka ssącego i utnij go w taki trójkąt jak w tej instrukcji
http://www.bellabarista.co.uk/pdf/ExpobarOfficeLevaDualBoilercloserlookv3.pdf
poczytaj tam jest kilka ciekawych spostrzeżeń.
Ta twoja maszyna wygląda na mocno rozregulowaną, chyba troszeczkę za dużo przy niej kręciłeś. _________________ Izzo Alex Duetto II + Mazzer Mini E typ A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ferdek77 zagląda śmielej

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 5:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Dzisiaj miałem trochę czasu i rozkręciłem OPV, i zawór powietrza.Przepłukałem,przedmuchałem i... działa jak się okazało,zawór powietrza był cały czas otwarty(taki mały plastikowy grzybek się zawiesił) przez który woda spływała z "obiegu" po strzale i uciekała podczas,obniżając cisnienie.
Dziękuje Wszystkim za zainteresowanie tematem ,problem na szczęście okazał się błahy,chociaż została jeszcze sprawa ciśnienia z jakim przepływa woda.Leci od razu po przełożeniu wajchy tylko że nie z ciśnieniem 4 bar(jak po zakupie) a 2 bar,w sumie to nie wiem czy to jest problem?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
zbignes kawa w żyłach

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 7:34 pm Temat postu: |
|
|
2 bar dla preinfuzji jest całkiem OK(Ciśnienie preinfuzji powinno być regulowane?).
Napisz po jakimś czasie w subiektywach trochę więcej o swoim ekspresie, ponoć w relacji cena/osiągi to bardzo dobra maszyna(opinia byłych właścicieli innych DB). _________________ QM5k, NSmd
Fiore.T80A |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ferdek77 zagląda śmielej

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Jak znajdę wolną chwile, to spróbuje cosik skrobnąć,ale uprzedzam że żaden ze mnie specjalista  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|