| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lapasca zagląda śmielej

|
Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 1:38 pm Temat postu: Kimbo Crema Dolce |
|
|
Witam,
firma, w której pracuję, wystawiała swoją porcelanę na targach Tendence we Frankfurcie. Tam naszym klientom i gościom serwowaliśmy po raz pierwszy kawę z ekspresu. Było to takie małe Seaco Giro Odea.
Zupełnie niespodziewanie robiona w nim kawa kimbo crema dolce robiła furorę!!! Dawała jasnobrązową cremę, kawa była mocna, aromatyczna, lekko orzechowa. Byłem zaskoczony bo wcześniej pijałem z tego ekspresu Lavazzę i była średnia.
Kawa smakowała Włochom (bez wyjątku!), Francuzom, Grekom, Hiszpanom, a nawet Niemcom (choć niektorzy woleli tę z przelewówki ) i oczywiście umilała naszą pracę jako gospodarzy stoiska.
Może przyczyną było to, że ekspres był cały czas na chodzie i że się mocno staraliśmy, ale napradę chciałbym polecić tę kawę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kat-kos stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 7:29 pm Temat postu: |
|
|
Skusiłam się na tę kawę i mimo, że jestem zdecydowaną fanką 100-procentowych arabik - nie żałuję. A tutaj robusty jest dość sporo - aż 50%! Po otwarciu opakowania, zachwyca samym wyglądem. Ziarna piękne, lśniące olejkami, dość ciemno upalone. Crema gęsta, gładka, orzechowa i co ważne - dość trwała. Smak wydaje mi się zrównoważony i przyjemny mimo, że robusta jest wyczuwalna. Lubi drobne zmielenie i trzeba dość dużo "napakować" do kolby. Niestety trochę chlapie z NPF-a, ale co tam! Ciekawostką, z którą spotkałam się po raz pierwszy była potrzeba zmiany ustawień młynka co kilka dni i skłonność do zatykania go - tak jakby zbyt szybko wchłaniała wilgoć. Dla mnie 8/10. _________________ Gaggia Classic + Ascaso I-mini |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|