| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
domka_1 zagląda od święta
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 4:58 pm Temat postu: La Pavoni professional lusso czy europiccola lusso |
|
|
Mam pytanie czy nasadka do robienia cappuccino jest to coś fajnego za co opłaca się dodac 500 zl? Dodam, że będzie to mój pierwszy ekspres dzwigniowy! Poza tym ekspresy z opisu nie różnią się niczym chyba  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nuups stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Nasadka do robienia cappucino jest nieprzydatna.
Ale nie to odróżnia model professional od europiccoli - w tym pierwszym masz większą pojemność bojlera i możliwość regulacji ciśnienia. _________________ Rancilio Audrey + PID / GAGGIA FACTORY G105 / DEMOKA M205 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
slavik Consigliere

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 8:56 pm Temat postu: |
|
|
W Professional jest też zainstalowany manometr. Co do nasadki, też tak myślę. Oba modele opisane dokładnie w tym dziale i w Subiektywnych.sl _________________ "zadziwiający towar zwany kawą...."
Cellini-i-mini
Yellow Bourbon - Jaga Cafe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 3:58 pm Temat postu: Dzikuję za odpowiedz |
|
|
tak też przypuszczałam ale dopytać się zawsze warto. Niestety mam taki mętlik w głowie po przeczytaniu o tych ekspresach, że kompletnie nie wiem co mam robić - mąż namawia na ciśnieniowy lub automat a ja dalej obstaję przy dźwigniowym poczytam jeszcze troszkę pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
slavik Consigliere

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 9:17 pm Temat postu: |
|
|
Posłuchaj chociaż raz męża..... sl _________________ "zadziwiający towar zwany kawą...."
Cellini-i-mini
Yellow Bourbon - Jaga Cafe  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
P.E.T.R.U.S zagląda całkiem śmiało

|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 11:58 pm Temat postu: |
|
|
slavik62, czy z domka_1 jesteście małżeństwem? To by wyjaśniało Twoją powyższą wypowiedź.
domka_1! Obecnie posiadam dwa ekspresy: Demoka (kolbowy) i La Pavoni (dźwigniowy). Demoka wywiozłem do rodziny, bo stał w kącie i płakał. Nawet jak Ci espresso nie wyjdzie, to zadziwisz gości wyglądem La Pavoni. _________________ La Pavoni Professional + Demoka M-203 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 5:37 pm Temat postu: Witam ponownie |
|
|
Po dłuższym zagłębieniu się w temacie wybrałam jednak professional'a czyli męża się nie posłuchałam hehe. Zastanawia mnie tylko czy jest to sprzęt stabilny bo gdy przeczytałam Subiektywnych to pewne wątpliwości mną targnęły. P.E.T.R.U.S głównie Ty przyczyniłeś się do 100% decyzji gdyż zauważyłam, że masz ten sprzęt od niedawna a kawę podobno już parzyć umiesz hehhe. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt - choć to nie w temacie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
P.E.T.R.U.S zagląda całkiem śmiało

|
Wysłany: Wto Gru 22, 2009 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję zakupu. Co do małżonka szanownego, to nie zapominaj, że chłopcy też lubią różne zabawki
Robię obecnie o wiele lepsze i smaczniejsze dla mnie espresso niż na poprzednim ekspresie. Przyszło mi to dość łatwo. Nie wiem, czy robię dobre espresso oceniając je obiektywnie.
Przy najbliższej okazji porównasz Twoje espresso z tymi u znajomych z automatów. Jestem przekonany, że jeszcze bardziej pokochasz La Pavoni.
Dobrych, rodzinnych Świąt życzę. _________________ La Pavoni Professional + Demoka M-203 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 1:18 am Temat postu: |
|
|
Witam, chciałam się poprawić - jeszcze nie dokonałam zakupu jedynie wybrałam obecnie jestem na etapie przeszukiwania forum o młynkach - tak do kompletu (i znowu miesiąc z głowy hehe). Jak będę miała cały "sprzęt" to się na pewno pochwalę.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
buki @dmin

Dołączył: 05 Sty 2004 Posty: 2033 Skąd: Królewskie Miasto Kraków
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 3:15 pm Temat postu: |
|
|
| domka_1 napisał: | | obecnie jestem na etapie przeszukiwania forum o młynkach |
To woła o pomstę do nieba!!!
http://caffeprego.pl/phpBB2/viewforum.php?f=12 _________________ kawa krzepi
W filiżance: mieszanka by antonio!
Rancilio s26 + młynek La Cimbali Cadet, Rancilio L7 + młynek Ascaso i-1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
jarma Consigliere

|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 3:18 pm Temat postu: |
|
|
buki, wyluzuj chyba chodziło o dział młynki na naszym forum, ja to tak zrozumiałam przynajmniej  _________________ Andrejka Premium, Mazzer nie-taki-znowu-Mini, kawa: od rogera  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
buki @dmin

Dołączył: 05 Sty 2004 Posty: 2033 Skąd: Królewskie Miasto Kraków
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 3:36 pm Temat postu: |
|
|
Tak, zwracam honor! Przeczytałem "poszukiwania" zamiast "przeszukiwania"  _________________ kawa krzepi
W filiżance: mieszanka by antonio!
Rancilio s26 + młynek La Cimbali Cadet, Rancilio L7 + młynek Ascaso i-1 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 5:29 pm Temat postu: |
|
|
No to pięknie!!! Wydaje mi się, że napisałam to dosyć przejrzyście a tu kolega chciał mnie tak nieładnie zakwalifikować
Czytajmy ze zrozumieniem - choć to również nie w temacie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|