| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
asiaw9 chce się nawrócić
|
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 10:03 pm Temat postu: Gdzie najtaniej można kupic Jure F70? |
|
|
| Ktory sklep polecacie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymi chce się nawrócić
|
Wysłany: Sro Maj 27, 2009 8:08 pm Temat postu: |
|
|
| W MM wynegocjowałem cenę na F70 z 4999 na 3499 . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ulti zagląda całkiem śmiało

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
xczabajx kawa w żyłach

|
Wysłany: Wto Cze 09, 2009 9:30 am Temat postu: |
|
|
Nie żebym chciał sobie automat kupić, ale ciekawi mnie kwestia zbijania ceny w MM  _________________ SOY MACCHIATO TILL DEATH!
Hardware: LaMarzocco Linea / Rancilio Silvia / Mazzer Super Jolly / Bialetti Mukka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kawcio Consigliere

|
Wysłany: Sob Cze 13, 2009 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Mechanizm prawdopodobnie przypomina mój wczorajszy zakup odkurzacza w EW...
Zwykle jest tak, że większość ekspresów tak jak i odkurzaczy jest w ekspozycji, znaczy się rozpakowanych i testowanych przez klientów i te ekspozycyjne urządzenia także można kupić z ceną niższą o ok 40% (tak było w przypadku mojego odkurzacza).
Oczywiście nie chciałem używanego odkurzacza i miałem tyle szczęścia w perswazji z szefem, że w cenie eskpozycyjnego sprzedał nowy zapakowany....bo przecież i tak jakbym wziął ten z ekspozycji to musiałby rozpakować nowy.... . Jednak jak przyszło do zlecenia to nikt z obsługi poza tym jednym gościem nie był władny wystawić papieru. _________________ kawa vn900:E95
v60/FP/aeropress:COSTA RICA - Cafetalera Herbazú FC
VBM:własny espresso blend FC
Gene Cafe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Szymi chce się nawrócić
|
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 10:38 pm Temat postu: |
|
|
| Aby uzyskać dobrą cene w MM , najlepiej rozmawiać z kierownikiem działu , zakup musi być za gotówkę , bo wiadomo "darmowe" raty wliczonę są w cenę ... i należy pamiętać , że parę szt. towaru bez problemu kierownik może sprzedać na 0% marży , i tak zarabiają na bonusie od obrotu ..... więc negocjować i jeszcze raz negocjować . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
El'caffe chce się nawrócić
|
Wysłany: Sob Lip 25, 2009 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Można też "zaatakować" na tzw promocjach w media - zakupy bez vatu czy coś - my tym sposobem dostaliśmy co innego niż planowliśmy -
poszliśmy po Jure F70, w wyszliśmy z J5 w tej cenie.
Naprawde warto poczekac na okaję ;] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kicur stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 11:07 pm Temat postu: |
|
|
W MM ciężko jest coś stargować, ale da się: mieli F5 za 4199 zł, ale wyszedłem z J5 za 3499 zł.
Ostatnia sztuka, nieużywana (w sensie też, że nie wziął jej jakiś klient, co ją po 10 kawach zwrócił), widać, że trochę tam stała (zakurzona). Drobne ryski na tacce (bez znaczenia). Po godzinnym, mocno podejrzanym oglądaniu, uznałem, że... to okazja.
Wszak bez porównania niższy model ENA niewiele (relatywnie) tańszy, a tackę czyścić, kawy dorzucać, wody dolewać, myć - trzeba o wiele częściej (małe rozmiary).
I zgadza się: gadka tylko z kierownikiem, pomaga albo argument, że "obok mają taniej" (o co akurat w tym przypadku nader ciężko) albo fakt, że sami (MM) chcą faktycznie sprzedać/pozbyć się towaru. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
PeterD kawa w żyłach

|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 8:35 am Temat postu: |
|
|
ja nie w temacie kawy, ale MM, tym sposobem wytargowałem TV z ekspozycji, ale kierownik zszedł o 25% + darmowy transport z wniesieniem. -40% to nie lada wyczyn, chciałbym mieć aż taką siłę przebicia. _________________ szukam dobrego ekspresu do kawy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|