| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
pawelira zagląda śmielej

|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 7:38 pm Temat postu: |
|
|
a to pech
szkoda że tam mod skasował twoje posty _________________ NIVONA 710 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rfc chce się nawrócić
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 11:00 am Temat postu: |
|
|
hehe mowi się trudno  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kukulka878 chce się nawrócić
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Te ekspresy sa bardzo dobre,
pod warunkiem ze kupi się u dobrego sprzedawcy to bedzie pracował długo..., oczywiscie przy prawidłowym uzytkowaniu....
Ja taki posiadam i nie narzekam na niego
Dobra jakosc za rosądną cene
Jesli ktos woli przepłacac po pare tysiecy za ekspres to prosze bardzo,
ale po co przepłacac jesli nie widac różnicy, wszystko zalezy od dobrej kawy..
Jesli mowice o zacieciach to owszem moze się zdarzyc jesli bedziecie chcieli otworzyc drzwiczki jesli ekspres jeszcze pracuje...
A jesli kupiliscie i odrazu się zacina to widocznie kiepski sprzedawca, i trzeba dać ekspres do czyszczenia i ustawienia.
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rob2211 zagląda całkiem śmiało

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 1:32 pm Temat postu: mercedes do malucha |
|
|
| kukulka878 napisał: | Te ekspresy sa bardzo dobre,
pod warunkiem ze kupi się u dobrego sprzedawcy to bedzie pracował długo..., oczywiscie przy prawidłowym uzytkowaniu....
Ja taki posiadam i nie narzekam na niego
Dobra jakosc za rosądną cene
Jesli ktos woli przepłacac po pare tysiecy za ekspres to prosze bardzo,
ale po co przepłacac jesli nie widac różnicy, wszystko zalezy od dobrej kawy..
Jesli mowice o zacieciach to owszem moze się zdarzyc jesli bedziecie chcieli otworzyc drzwiczki jesli ekspres jeszcze pracuje...
A jesli kupiliscie i odrazu się zacina to widocznie kiepski sprzedawca, i trzeba dać ekspres do czyszczenia i ustawienia.
Pozdrawiam |
Też byłem użytkownikiem tego ekspresu, co do awaryjności to jeszcze dało się wytrzymać jeżeli chodzi o młynek i kawę to nie było problemu jedynie z dyszą pary po kilku użytkowaniach przestała działać i nie była to wina zatkania. Ogólnie jak dla mnie ekspres nadaje się dla bardzo ale to bardzo niewymagającego kawosza w porównaniu z ekspresem Jura który aktualnie posiadam jakość kawy można porównać jak mercedes do malucha oczywiście przy tych samych ziarnach. Kupiłem również na Allegro okazyjnie tak mi się wydawało miał być powystawowy ale był chyba z demobilu. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ulti zagląda całkiem śmiało

|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 8:46 am Temat postu: |
|
|
Też miałem podobny a dokladnie medion, czyli to samo tylko w innej obudowie.
na początku się strasznie napalilem, że za taka cene moge mieć w pełni wyposażony ekspres.
Niestety życie szybko ostudziło moje emocje
na początku co chwile cos się psuło.
miałem gwarancje na 6 miesięcy. Na początku był wymieniony młynek bo nie można było regulować grubości zmielenia, następnie moduł bo za każdym razem się blokował i na końcu cały ekspres. Krótko przed końcem gwarancji. Myślałem, że problemy się skończą ale niestety zaczęło się od nowa to samo.
Na początek nowego sprzętu młynek nie reagował na zmianę grubości, a że mam troche zdolności manualne i mały warsztat to rozebrałem i ustawiłem tak młynek, że problem zniknął.
Po miesiącu radości moduł zamiast się blokować to podczas robienia kawy w momencie ściskania zmielonej kawy na gwincie przeskakiwał i na koniec się zacinał.
Wziąłem go na warsztat i wcisnąłem pare blachowkrętów w odpowidnie miejsca aby nie przeskakiwał na tych gwintach... POMOGŁO!
Minął następny miesiac i nagle pokrętło od gorącej pary się zepsuło, tzn po przekręceniu nic się nie dzieje, sprawdziłem znów na warsztacie ale nic nie znalazłem a w elektronice nie jestem zbyt doby wiec wywaliłem to dziadostwo do kosza. Nie obyło się bez wyzycia się na nim butami, za to co przez niego przeszedłem :/
Minęły trzy miesiące i kupiłem nową jurę F70 na raty 0% i od tego momentu (przeszło rok) delektuję się pyszną kawą a znajomi częściej do mnie wpadają  _________________ gadu-gadu: 1271867
Ekspres: Jura F70
Instrukcja: http://rapidshare.com/files/236124821/F7-F70-manual.pdf
Jura ENA3 instrukcja: http://rapidshare.com/files/283388176/JURA_ENA3_MANUAL_PL.rar |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kawcio Consigliere

|
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Niezła przygoda.... posiadaczy Clatronica z problemami raczej nie pocieszyłeś no chyba, że będą mieli więcej samozaparcia .... albo może miałeś po prostu wyjątkowego pecha trafiając dwa wadliwe egzemplarze  _________________ kawa vn900:E95
v60/FP/aeropress:COSTA RICA - Cafetalera Herbazú FC
VBM:własny espresso blend FC
Gene Cafe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
losiakowa chce się nawrócić
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 2:31 pm Temat postu: |
|
|
A czy ktoś może mi powiedziećz, czy ten ekspres naturalnie robi taką cieniutką kawkę?? Ustawiłam wszystko jak należy, sprawdzałam tysiące razy.
Są to takie popłuczyny z kawy. No oszaleć można. Proszę, pomóżcie mi _________________ Może ktoś chce kawy?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RAF77 Gość
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 2:33 pm Temat postu: |
|
|
>>
Ostatnio zmieniony przez RAF77 dnia Pon Sie 23, 2010 9:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
galex stale zagląda do filiżanki

|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Yhy... Zwłaszcza w dziale "Ekspresy automatyczne"
 _________________ Nivona 610, AeroPress, młynek Ćibo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RAF77 Gość
|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 7:52 pm Temat postu: |
|
|
>>
Ostatnio zmieniony przez RAF77 dnia Pon Sie 23, 2010 9:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kawcio Consigliere

|
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Prawdę mówiąc to ostatnio częściej używam swojej supergwiazdy za 400PLN i i-mini niż Jury za 3000.... prawda jest jak raf77 pisze, jak chcesz mieć gęste aromatyczne espresso to nie ma wyjścia..... może tylko jakieś super drogie automaty gastronomiczne (jak u Starbucksa) poradzą....
.... a dziś mi taka migdałowo-cytrusowa smoła wyszła z jednej mieszanki, mniam  _________________ kawa vn900:E95
v60/FP/aeropress:COSTA RICA - Cafetalera Herbazú FC
VBM:własny espresso blend FC
Gene Cafe |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 7:09 am Temat postu: |
|
|
| RAF77 napisał: | | Albo się chce pić dobrą kawę albo mieć wygodę użytkowania. A masz jakąś lepszą radę galex.... |
Idąć Twoim tokiem rozumowania, należałoby zamknąć ten dział ("Ekspresy automatyczne"), albo ustawić bota, by na kazde zadane tu pytanie odpowiadał:
"Kup kolbę i młynek"
A wracając do pytania losiakowej ("czy ten ekspres naturalnie robi taką cieniutką kawkę"??):
A jaką kawę stosujesz?
Jak masz ustawioną grubość mielenia (najlepiej ustawić po prostu na najdrobniejsze)? _________________ Nivona 610, AeroPress, młynek Ćibo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
RAF77 Gość
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 7:15 am Temat postu: |
|
|
>>>
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 7:41 am Temat postu: |
|
|
| RAF77 napisał: | | Najwyraźniej nie wszystkim zależy na najlepszej jakości kawy |
Mówisz o tych, co słodzą?
| RAF77 napisał: | | i jako priorytet stawiają wygodę i szybkość, dla nich właśnie jest ten dział. |
Co tu zatem robisz?
| RAF77 napisał: | | Żebyś nie wiem jak ustawiał sobie to mielenie to nie otrzymasz tego co Kawcio wczoraj. |
Pomiędzy popłuczynami, o których pisze losiakowa, a solidną, małą kawą z automatu (i nie przypominaj, ze to nie prawdziwe) espresso jest jednak wiele przestrzeni do wypełnienia.
To nie jest opcja zerojedynkowa...
| RAF77 napisał: | Miłej zabawy z przyciskami  |
A dziękuję  _________________ Nivona 610, AeroPress, młynek Ćibo |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Long Johnny ojciec chrzestny

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 8:00 am Temat postu: |
|
|
Drodzy — od debat ontologicznych ("kolbowy vs automat") mamy inny wątek. W obecnym trzymajmy się proszę przedmiotowego Clatronika i tego, co się z niego ewentualnie da wycisnąć. _________________ Upadek nie jest klęską. Nisko zawieszona poprzeczka — i owszem
.: Isomac Tea : Innova Ascaso i-mini | Ocaree TCA-3 : Solis Maestro Plus :. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|